Over

"Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world" - Albert Einstein
Hypnotherapie Haarlem

Mijn missie

Ik ben psycholoog NIP en hypnotherapeut.

Als psycholoog hou ik mij bezig met het innerlijk leven (denken, voelen, willen) en het gedrag van mensen.

Mijn missie is om mensen te helpen met hun persoonlijke groei, en hen te helpen transformatie teweeg te brengen in hun levens.

Ik heb een holistische visie; ik ben psycholoog, hypnotherapeut en astroloog, en heb medische basiskennis. Daarnaast maak ik gebruik van een nieuwe techniek uit de neuro-wetenschap: Havening Techniques®.

Hypnotherapie gebruik ik als een snelle maar zeer effectieve route naar het onbewuste, waar we kunnen vinden wat ons weerhoudt om onze beste levens te leven.

Inez

 

Waar ik voor sta is dat iedereen altijd een keuze heeft, dat maakt ons vrij.

Ik ben ervan overtuigd dat wij een hoger niveau van bewustzijn kunnen bereiken, door te werken aan onszelf.

Werken aan jezelf betekent voor mij vooral jezelf heel goed leren kennen, zowel je positieve als je negatieve kanten.

Daarbij is eerlijkheid naar jezelf van groot belang.

De weg naar mijzelf en mijn praktijk

Ik heb toen ik 18 jaar was Psychologie gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam, vanuit een diep verlangen om de menselijke psyche te doorgronden.

Na mijn studie belandde ik in een kantoorbaan, ik deed beleidsonderzoek. Na drie jaar kwam ik in een burnout. Het kantoorleven paste niet bij mij en ik maakte een switch: ik besloot samen met mijn toenmalige partner een fotostudio te beginnen. Als dochter van een fotograaf had de fotografie altijd al mijn voorliefde gehad.

Zo runde ik jarenlang een succesvolle fotostudio in een mooi pand in het centrum van Haarlem. Toen deed de digitale fotografie zijn intrede, en halveerde onze omzet in een jaar tijd.

Inmiddels had ik drie prachtige kinderen op de wereld gezet. Weer stond ik voor de keuze van een carriere-switch. Het leek mij handig om iets te doen wat goed te combineren was met kleine kinderen, en ik ging weer studeren.

Ik deed diverse astrologie-opleidingen, en daarnaast deed ik de Pabo, met het idee om schoolpsycholoog te worden.

Dingen liepen anders, ik werkte een tijdje als inval leerkracht maar kon daar geen voldoening in vinden. Mijn huwelijk liep op de klippen, en ik ging een tijdje in een restaurant werken om rond te komen.

Daar ontmoette ik een Italiaanse kok, met wie ik een cateringbedrijf begon en later een Italiaans restaurant, in hetzelfde pand in Haarlem waar voorheen de fotostudio gevestigd was.

Ook dit liep anders dan ik verwacht had. Na een maand al behoorlijk succesvol te zijn geweest als restaurant zat ik op een middag nietsvermoedend in mijn zaak menu’s te schrijven. Ik schrok op van een enorme klap: plotseling werd de deur ingebeukt en er stond opeens 5 man arrestatie- team in mijn zaak. De Italiaan bleek niet te zijn wie ik dacht, werd met veel geweld opgepakt en belandde in de gevangenis. Opnieuw stond ik voor een belangrijke keuze: ga ik door met mijn restaurant of stop ik hiermee. Ik koos voor het eerste, en ging door met andere koks.

Intussen begon het toch steeds meer te kriebelen om iets met mijn oorspronkelijke opleiding te gaan doen, de psychologie.

Ik begon met de opleiding tot helperschap van School voor Padwerk, deze heb ik afgerond begin 2022. Onder supervisie geef ik vanaf eind maart 2022 ook Padwerk sessies.

Padwerk is een intensieve transpersoonlijke groeiweg waarin jezelf leren kennen centraal staat, met een holistische visie op de mens die een verbinding vormt tussen meditatie en psychologie.

Meer en meer kwam ik ‘terug’ bij mijzelf, en voelde ik het verlangen om mensen te helpen op hun groeiweg.

Na zeven jaar met veel plezier mijn restaurant te hebben gerund, de laatste jaren daarvan samen met mijn dochter, besloot ik het roer nog eenmaal om te gooien, en het restaurant te sluiten.

Ik deed de opleiding Hypnotherapie, de opleiding Havening Techniques®

en de opleiding Medische Basiskennis, om een zo breed mogelijke basis te hebben voor mijn werk als psycholoog.

Deze opleidingen heb ik met veel plezier gedaan, er viel een ‘klik’ van binnen en ik wist dat ik gevonden had waar ik zolang naar op zoek ben geweest: een manier vinden waarop ik mensen kan helpen in hun kracht te komen en diepliggende problemen aan te pakken.

Ik moest diverse malen het roer omgooien om bij mezelf te komen en echt te voelen wat ik wil doen. Nu ben ik aangekomen waar mijn werkelijke passie ligt en waar ik ooit op mijn 18e mee startte: psychologie en het onderbewuste van de mens.

Het geeft mij een diepe voldoening wanneer ik mensen help om zich beter te voelen en weer verder te kunnen.

 

Cat Collectief Schild 2020 Internet
Logo Training Center Hypno 480W
Nip210 Nip Psycholoog Rgb
Aangesloten Bij Bewust Haarlem
Havening Logo Round 1200X1103 1
Nfg
Rbcz

Ik ben erg dankbaar voor de bijzondere sessie met Inez. Haar liefdevolle begeleiding en haar prettige stem hielpen mij in een diepe hypnose: het bleek een opening naar de bewustwording van een tal van lagen in mijn innerlijke wezen te zijn. Waar ik ook uitkwam in de geschiedenis van mijn emotionele bestaan, Inez wist altijd welke koers voor dat moment de juiste was.

Chiel

Ik heb een sessie gehad en dat was geweldig!! Ik voelde mij meteen ‘veilig’, vertrouwd. Havening gedaan en dit effect was meteen voelbaar; waarvoor ik kwam was meteen weg. Ik voelde mij echt euforisch na de sessie. Naar mijn mening moet iedereen tenminste een sessie volgen, het zal nooit een negatief effect hebben! Dat is onmogelijk puur omdat je echt naar de kern gaat waar je mee zit en dit weghaalt. Ik gun iedereen deze geweldige ervaring!!

Rebecca

Voel je het verlangen om: 

  • Met iemand te praten die inzicht geeft en die zonder oordeel luistert.
  • Dichter bij jezelf te komen en het verlangen om jezelf beter te begrijpen.
  • Meer ruimte te hebben.
  • Diepliggende problemen op te lossen.
  • Om te stoppen met nare gewoonten, zoals roken

Maak dan een afspraak om te zien wat HypnotherapieHavening of Padwerk voor jou kan betekenen. Mijn praktijk is gevestigd op landgoed Duinlust in Bloemendaal, vlakbij Haarlem en Amsterdam.