Cert Prac

Havening Techniques®

Naast Hypnose werk ik ook graag met Havening Techniques®. Havening Techniques is een nieuwe, baanbrekende techniek uit de neuro-wetenschappen waarmee snel, makkelijk en effectief een groot scala aan trauma- en stress gerelateerde klachten kan worden opgelost.

De Havening techniek is in een periode van 15 jaar ontwikkeld en wetenschappelijk onderzocht door de Amerikaanse internist en neurowetenschapper dr. Ronald Ruden.

Dr. Ruden onderzocht hoe traumatische herinneringen gecodeerd worden in de hersenen en waar dit precies gebeurt.

Vanuit dit gegeven werkte hij uit hoe de emotionele lading die diverse lichamelijke en psychische symptomen kan veroorzaken, uit de herinnering of het trauma weggehaald kan worden (in wetenschappelijke taal: depotentiatie of decodering van de amygdala). Door aanraking van bepaalde gebieden op het lichaam gaan de hersenen delta-golven uitzenden. Deze delta-golven beïnvloeden de neuronen in de amygdala, het emotionele centrum in ons brein. Door de traumatische of stressvolle gebeurtenis te herinneren, activeer je deze neuronen. Wanneer je dit doet terwijl je brein delta-golven uitzendt, kan er een chemische reactie plaatsvinden waarmee de emotionele lading (in de vorm van receptoren) van het neuron ‘afgeweekt’ wordt.  

 

Dit onderzoek wordt gezien als een van de meest baanbrekende doorbraken ooit in de psychologie en neurowetenschappen.

Havening Techniques is een psycho-sensorische methode, waarbij gebruik gemaakt wordt van ontspannende aanraking bij de armen, de handpalmen en het gezicht, in combinatie met psychologische afleiding, waardoor je in staat gesteld wordt om diepgaand trauma op een relatief eenvoudige wijze te verwerken waarbij je niet heel lang in de pijn van het trauma terug hoeft te gaan.

De behandeling zelf is ontspannend en kalmerend, en geeft onmiddelijk positieve helende resultaten: je wordt niet langer getriggerd en ontregeld door oude (bewuste of onbewuste) herinneringen en ervaringen.

Dit is een blijvende verandering: het trauma of de stressvolle gebeurtenis is niet langer verbonden met het emotionele centrum in het brein en wordt slechts een ervaring uit het verleden, gedecodeerd van emotie. Om het beste resultaat te bereiken zijn drie à vier sessies optimaal. Je leert de techniek ook bij jezelf toe te passen. Je kan dit thuis gebruiken om rustiger te worden, bijvoorbeeld voor het slapen of bij stress, en om veerkracht op te bouwen. 

 

Omdat Havening ook online gedaan kan worden, bied ik dit tevens aan via Zoom sessies. Je leert dan direct de Havening technieken op jezelf toepassen.

Voor welke klachten is Havening geschikt?

 • Faalangst
 • Paniek
 • Burnout-gerelateerde klachten
 • Stress door trauma en PTSS
 • Chronische pijn
 • Specifieke angsten
 • Fobieen
 • Angst voor spreken voor publiek
 • Psychosomatische klachten
 • Emotie-eten
 • Slaapproblemen

De eerste sessie bestaat uit een voorgesprek en een eerste behandeling, en duurt ongeveer een tot anderhalf uur. In het voorgesprek leg ik uit wat je kunt verwachten en wat ik van jou verwacht. De volgende sessies duren een uur.

Mijn tarief is 100 euro per sessie, dit is inclusief een (telefonisch) voorgesprek en de intake. De sessies worden niet vergoed vanuit de verzekering.

Ervaringen

Ik ben erg dankbaar voor de bijzondere sessie met Inez. Haar liefdevolle begeleiding en haar prettige stem hielpen mij in een diepe hypnose: het bleek een opening naar de bewustwording van een tal van lagen in mijn innerlijke wezen te zijn. Waar ik ook uitkwam in de geschiedenis van mijn emotionele bestaan, Inez wist altijd welke koers voor dat moment de juiste was.

Chiel

Ik ben bij Inez gekomen vanwege pijn rond mijn long en longvliezen door kanker.

Ik wilde weten wat hypnose inhield, en twijfelde omdat ik me afvroeg of ik makkelijk uit hypnose kon komen. Inez heeft heel duidelijk uitleg gegeven over mijn vragen.

Ik heb nu drie sessies gehad, en heb geleerd om in hypnose te komen. Ik oefen dit nu een paar keer per dag en leer mezelf steeds beter te ontspannen en om in een lichte hypnose te komen.

Ik heb heel goed geleerd om me veel beter te ontspannen en momenten van rust in te lassen op een dag waardoor de pijn erg verminderd is.

Belangrijk voor mij is, dat ik de regie in eigen handen heb.

Ik vind Inez kundig, bedachtzaam, zij luistert goed en sluit heel goed aan. Ik zou het zeker aanraden aan anderen, ze moeten er wel open voor staan en er zelf mee aan de slag gaan.

Netty

Ik kwam bij Inez om van het roken af te komen.
Ik wist niet of hypnotherapie echt zou werken, ik heb heel lang gerookt. Ik had eerder geprobeerd te stoppen maar ik kon het nooit volhouden, de drang om toch te roken was te sterk.
Ik heb nu één sessie gehad, en het roken is bijna niet meer aanwezig in mijn systeem, ik denk er bijna niet meer aan alleen als iemand een sigaret opsteekt denk ik o, ja.
In de volgende sessie gaan we de behoefte aan roken helemaal loskoppelen van het drinken van een wijntje.
Ik heb nu al 6 weken niet gerookt!

Mirjam

After just one session I feel that anguish I have been carrying for many years is dissolving.

Daniela

Ik ben bij Inez geweest voor een relatie-sessie, waarin ik me door haar ontzettend gezien en gesteund heb gevoeld. Daardoor was het voor mij makkelijker om heel goed bij mezelf te blijven en ik werd gestimuleerd om op ontdekkingstocht in mezelf te gaan. Van te voren dacht ik dat er weinig te zeggen was, maar er kwam nog zoveel uit wat al een tijd lang diep in mij zat. Inez kon dit heel goed begeleiden. Ze is afgestemd in haar duiding en stuurt subtiel bij. Hierdoor kwamen voor mijzelf nieuwe ontdekkingen en het het was erg fijn om mijn diepste gevoel te kunnen uiten. Dit is erg helend voor de vriendschap tussen mij en mijn beste vriend. Ik kan haar aanbevelen en we komen zeker nog een keer terug!

Joyce

Ik heb een sessie gehad en dat was geweldig!! Ik voelde mij meteen ‘veilig’, vertrouwd. Havening gedaan en dit effect was meteen voelbaar; waarvoor ik kwam was meteen weg. Ik voelde mij echt euforisch na de sessie. Naar mijn mening moet iedereen tenminste een sessie volgen, het zal nooit een negatief effect hebben! Dat is onmogelijk puur omdat je echt naar de kern gaat waar je mee zit en dit weghaalt. Ik gun iedereen deze geweldige ervaring!!

Rebecca

Ik heb een aantal hele mooie sessies gedaan en daar prachtige ontdekkingen gedaan. Een heerlijke manier om te ontspannen onder de fijne en veilige begeleiding van Inez.

Adriaan

Nu een aantal keren bij Inez geweest. Super lieve vrouw die je gerust stelt en haar vak goed verstaat. Ze heeft mij erg geholpen. Dank je wel Inez!!!

Desiree

Pexels Ryutaro Tsukata 6249402 Scaled