De Weg naar je Onderbewuste

Hypnotherapie is een snelle en zeer effectieve route naar het onderbewuste, waar we vinden wat jou weerhoudt om jouw beste leven te leiden

Therapy 14

Wil je het mooiste van je leven maken?

Zit jij niet zo lekker in je vel, lopen de dingen in je leven niet zoals jij zou willen, of doe je niet de dingen die je zou willen?

Therapy 27

Heb jij;

 • last van stress, burnout, chronische vermoeidheid, slaapproblemen?
  chronische pijnklachten? 
 • angsten of klachten door traumatische ervaringen?
 • problemen zoals stotteren, angsten, fobieën?
 • gewoontes waar je vanaf wilt, zoals roken, alcohol drinken?

Of ben jij op zoek naar verdieping, persoonlijke en spirituele groei, bewustwording?

Dan help ik je graag.

Inez Herrebrugh - Psycholoog Haarlem-Hypnotherapie-Havening

Soms zit de kern van een probleem heel diep in ons onderbewuste.

Zo diep dat je er niet makkelijk bij kan komen.

Ik werk graag met hypnose, omdat we daarmee in een korte tijd veel kunnen bereiken.

– Inez

Wat is Hypnose?

Hypnose is eigenlijk het best te vergelijken met een staat waarin je uitermate geconcentreerd bent. Een soort hyperfocus. Er bestaan veel misvattingen over wat hypnose is. Zo denken veel mensen dat je in een soort diepe slaap gaat. Hypnose is geen slaap.

Wanneer je in hypnose bent, ben je er helemaal bij. Het is te vergelijken met wanneer je bijvoorbeeld helemaal opgaat in een boek dat je leest, of wanneer je een film ziet in de bioscoop. Je zit zo diep in je boek of film, dat je geen aandacht hebt voor je omgeving. Zo is het ook met hypnose. Je doet geen dingen die je normaal ook niet zou doen.

Door in hypnose te gaan raak je in een diepe ontspanning . Van hieruit kunnen we werken met jouw onderbewuste, en kunnen we daar blokkades en problemen opsporen die jou belemmeren. Hypnose is de weg naar jouw onderbewuste!

Hypnotherapie is prachtig, omdat het je leven transformeert vanuit het onderbewuste. Het mooiste van hypnose is dat je er een heel breed scala aan problemen mee kunt behandelen in een kort tijdsbestek.

Zo kan je in drie sessies helemaal van het roken af komen.

Of chronische pijn, angsten, fobieën en post-traumatische stress, burnout, stress, lichamelijke klachten, stotteren of slaapproblemen behandelen.

Dat komt omdat je met hypnotherapie direct met het onderbewuste werkt, de plek waar de oorsprong van deze problemen te vinden is.

Het resultaat van de behandeling is dat je weer verder kunt, je vrijer, gezonder en gelukkiger gaat voelen.

Regressie

Wanneer je in een diepe hypnose bent, is het mogelijk om gebeurtenissen uit het verleden te herbeleven, alsof het nu gebeurt. Je brein slaat alles wat je meemaakt op, en een groot deel daarvan verplaatst naar het onderbewuste. Met regressie technieken reis je als het ware terug naar het verleden, naar de oorspronkelijke gebeurtenis(sen) die je in het nu nog belemmeren.

In principe is het mogelijk om elke gebeurtenis die je ooit hebt meegemaakt te herbeleven, soms herbeleven mensen zelfs de tijd dat ze in de baarmoeder zaten, of hun geboorte. Ook belanden mensen soms spontaan in een andere tijd, verder terug dan het huidige leven. Met regressie therapie kun je dan helende technieken toepassen.

Mijn werkwijze

Ik werk vanuit het principe dat de mens in alles zijn eigen keuzes maakt, bewust of onbewust.

Hierin spelen oorzaak en gevolg een belangrijke rol.

Hoe beter wij onszelf leren kennen, hoe bewuster we ons worden van onszelf en onze omgeving, hoe beter wij onze keuzes kunnen maken en wij ons gelukkiger en vrijer kunnen gaan voelen.

Ik begeleid je wanneer je niet zo lekker in je vel zit, wanneer dingen in je leven niet lopen zoals jij zou willen, wanneer je niet de dingen doet die je zou willen doen.

Soms zitten problemen of blokkades heel diep. Hypnotherapie is een prachtige methode om bij die diepe lagen te komen.

Ik luister, observeer en ik spiegel; ik stel vragen die mijn klant aansporen om anders naar zichzelf (en anderen) te kijken, vragen die aansporen om het bewustzijn te verbreden en dichter bij jezelf te komen.

Door middel van observeren, spiegelen en andere therapeutische technieken dring ik snel door tot de kern.

Vaak zit de oorsprong van problemen zo diep in het onderbewustzijn, dat je daar niet altijd met praten en voelen kan komen.

Hypnose is een geweldige techniek om snel tot de kern te komen.

Afhankelijk van je vraag, moet je rekenen op ongeveer 3-4 sessies.

De eerste sessie bestaat uit een voorgesprek (intake) en een eerste behandeling, en duurt ongeveer anderhalf uur. In het voorgesprek leg ik uit wat je kunt verwachten en wat ik van jou verwacht. De volgende sessies duren een uur tot anderhalf uur.

Mijn tarief is 150 euro per sessie, dit is inclusief een (telefonisch) voorgesprek en de intake. De sessies worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering

Ervaringen

Ik ben erg dankbaar voor de bijzondere sessie met Inez. Haar liefdevolle begeleiding en haar prettige stem hielpen mij in een diepe hypnose: het bleek een opening naar de bewustwording van een tal van lagen in mijn innerlijke wezen te zijn. Waar ik ook uitkwam in de geschiedenis van mijn emotionele bestaan, Inez wist altijd welke koers voor dat moment de juiste was.

Chiel

Ik kwam bij Inez om van het roken af te komen.Ik wist niet of hypnotherapie echt zou werken, ik heb heel lang gerookt. Ik had eerder geprobeerd te stoppen maar ik kon het nooit volhouden, de drang om toch te roken was te sterk.
Ik heb nu één sessie gehad, en het roken is bijna niet meer aanwezig in mijn systeem, ik denk er bijna niet meer aan alleen als iemand een sigaret opsteekt denk ik o, ja.
In de volgende sessie gaan we de behoefte aan roken helemaal loskoppelen van het drinken van een wijntje.


Ik heb nu al 6 weken niet gerookt!

Mirjam

After just one session I feel that anguish I have been carrying for many years is dissolving.

Daniela

Voel je het verlangen om: 

 • Met iemand te praten die inzicht geeft en die zonder oordeel luistert.
 • Dichter bij jezelf te komen en het verlangen om jezelf beter te begrijpen.
 • Meer ruimte te hebben.
 • Diepliggende problemen op te lossen.
 • Om te stoppen met nare gewoonten, zoals roken

Maak dan een afspraak om te zien wat hypnotherapie voor jou kan betekenen. Mijn praktijk is gevestigd op landgoed Duinlust in Bloemendaal, vlakbij Haarlem en Amsterdam.