Padwerk

Een psychologische en spirituele groeiweg

Therapy 14

Padwerk is een psychologische én spirituele groeiweg waarin jezelf leren kennen centraal staat

Wat is Padwerk?

Padwerk is een psychologische en spirituele groeiweg waarin jezelf leren kennen centraal staat. De essentie van Padwerk is dat de mens in alles zijn eigen keuzes maakt, bewust of onbewust. Hierin spelen oorzaak en gevolg een belangrijke rol. Door de ons bewust te worden van ons negatief gedrag en onze drijfveren, houdingen en aannames erachter in te gaan zien en te gaan begrijpen, kunnen wij ons ervan bevrijden. 

Het Padwerk is ontstaan rondom Eva Pierrakos in de jaren 60-70 van de vorige eeuw. Zij schreef het Padwerk neer als een levensvisie in 258 lezingen. “Het Pad” staat voor een scholingsweg die ieder mens aflegt. De lezingen gaan over allerlei psychologische en spirituele onderwerpen. Deze onderwerpen variëren van heel basale thema’s zoals behoeften en verlangens, het ideaalbeeld, seksualiteit, schaamte en schuld, angsten, tot aan veel ingewikkelder thema’s zoals angst voor geluk, hoe de mens zichzelf en anderen remt in zijn zoeken naar geluk en bevrediging, spirituele behoeften en het zoeken naar het ‘licht’ of ‘God’. 

Een van de basis thema’s in de lezingen is dat ons geluk ligt waar we in waarheid kunnen leven. De Padwerk lezingen geven daarin een weg aan hoe we die staat van zijn steeds dichter kunnen benaderen, met zelfkennis, bewustwording van wat we in onszelf ontdekken, en aanpakken.

Padwerk ontstond in de Verenigde Staten. Over de hele wereld zijn gemeenschappen gevormd om de Padwerklezingen te bestuderen en ermee te leren werken, en ontstonden er opleidingen om ‘Padwerk helper’ te worden. Zo ook in Nederland. Ongeveer 35 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Padwerk. De lezingen spraken mij meteen aan, en wat ik miste in mijn studie Psychologie, vond ik in het Padwerk materiaal. Het is mijn grootste inspiratiebron gebleven.

In 2016 begon ik met de Padwerkopleiding. Deze intensieve en zeer waardevolle opleiding heb ik eind 2021 afgerond. 

Padwerk zit verweven in mijn Hypnotherapie sessies en mijn Havening sessies. 

Sinds september 2023 begeleid ik een lezingengroep: in een kleine groep (max. 5) komen we eens in de drie weken op zaterdagmiddag bij elkaar in mijn ruimte op Duinlust in Overveen. We behandelen dan een lezing die je van te voren voorbereidt. Dit biedt je de kans om actief aan jezelf te werken in een kleine groep. Voor meer informatie mail inez@dehypnopsycholoog.nl.

Meer lezen over Padwerk? www.padwerk.nl     

Na vele, meestal kansloze gesprekken gehad te hebben bij de Brijder Stichting ,vanwege een periodiek drankprobleem, ben ik op aanraden van mijn zorgverzekering op zoek gegaan naar een alternatieve therapie omdat deze vormen van therapie steeds hoger in het vaandel komen te staan. De reguliere verslavingszorg voor de gewone man, is volgens mij niets meer dan een verdienmodel en men is alleen maar bezig met de gevolgen van een probleem, naar de oorzaak wordt gewoonweg niet gezocht.

Inez wist mij al na 1 sessie zoveel nieuwe inzichten te geven ,waardoor vele vastgeroeste foute gedachtes en gewoontes, tot op de dag van vandaag als sneeuw voor de zon aan het verdwijnen zijn.

Ik ben ter ondersteuning van de therapie allerlei boeken gaan lezen, wat voor mij echt geweldig werkt. 

Marc

Ben je benieuwd wat Padwerk voor jou kan betekenen? 

Maak een afspraak. Mijn praktijk is gevestigd op landgoed Duinlust in Bloemendaal, vlakbij Haarlem en Amsterdam.